„Задолжителна имунизација на деца во Македонија“

Здружението на специјалисти по семејна медицина - респираторна група на ден 12 декември (вторник) Хотел Сириус Струмица со почеток од 12:30ч. ќе одржи стручен состанок „Задолжителна имунизација на деца во…

Обука за матични гиеколози за имплементација на Мастер планот за подобрување на перинаталната грижа

Во тек е имплементацијата на Мастер планот за подобрување на перинаталната грижа. Македонската асоцијација на гинеколози и опстетричари-МАГО во соработка со УНФПА и Комитетот за безбедно мајчинство ги продолжува предвидените…