Lactogyn® за обнова и рамнотежа на вагиналната флора

Lactogyn®  орални капсули  содржат бактериски култури Lactobacillus rhamnosus, GR-1®  и Lactobacillus reuteri, RC-14® наменети за интимното здравје на жените од сите возрасни групи (девојки, трудници, жени во менопауза...) Lactogyn® орални капсули…

„Поврзаност на ендометриозата со карциноми на гениталните органи кај жената“

Почитувани членови на Македонска Асоцијација на Гинеколози и Опстетричари и Македонско Здружение за Ендометриоза и Максмедика, Ве покануваме за учество на 5-тиот состанок на Здружението кој се одржува во соработка со МАГО, со…

Panorama™ -Next-generation NIPT

https://youtu.be/kQxDLnBIKAU ШTO E PANORAMA NIPT?Неинвазивното пренатално тестирање (NIPT, noninvasive prenatal testing) претставува метода за одредување на ризикот за присуство на одредени генетски абнормалностиу кај фетусот. Со овој тест се испитуваат…

Mарт – месец за подигнување на свеста за симптомите од ендометриоза

Ендометриоза - присуство на ткиво слично на ендометриумот (ткиво кое ја обложува внатрешноста на матката) надвор од матката, ја доби репутација како можеби најзбунувачкиот ентитет во гинекологијата. Повеќето луѓе, како…

Онкофертилитет во модерното време, 17 март 2023

Почитувани, Со огромно задоволство сакаме да Ве известиме дека регионалните соработки на различни теми со здруженијата на гинеколози и опстетричари и медицинските факултети продолжуваат и понатаму. По успешно организираниот настан…

Обука „Скрининг на фетални неправилности во прв и втор триместар“

„Fetal Medicine Foundation Training – North Macedonia” Фондацијата за фетална медицина предводена од еминентниот професор д-р Кипрос Николаидес, на 11-ти март во амфитеатарот на Медицински факултет, Скопје и амфитеатарот на Универзитетската Клиника…

Петти конгрес на Македонската асоцијација на гинеколози и акушери – 11-14 мај 2023, Охрид

Почитувани колеги, Со огромно задоволство сакам да Ве известам дека официјално е отпочнато пријавувањето на учесници и апстракти за нашиот Петти конгрес на гинеколози и акушери со меѓународно учество кој…

Извештај за мобилната гинеколошка амбуланта за 2022 година

Потребата за непречено обезбедување на здравствена заштита на жените и девојчињата е неопходна за превенција на гинеколошките заболувања и зачувување на нивното сексуално и репродуктивно здравје. Затоа, уште во тек…