Недела на контрацепција

Планирањето на семејството овозможува секој пар да го одреди времето и бројот на бремености во нивниот живот, како и растојанието помеѓу децата во семејството.  Планирањето на семејство води до подобри…

20 Септември – Светски ден на гинеколошки карциноми

Македонската асоцијација на гинеколози и опстетричари, МАГО, оваа година го одбележува септември како месец  за  подигнување на свеста за ретките гинеколошки карциноми. По тој повод од 18-ти септември (недела) до…

Покана до медиуми -Прес- 20 Септември- Светски ден на гинеколошки карциноми

Почитувани, Македонската асоцијација за гинеколози и опстетричари, МАГО, со особена чест и задоволство Ве поканува да бидете дел од прес конференцијата која ќе се одржи на 19-ти септември (понеделник), во…

FIGO регионален конгрес 2022

Регионалниот конгрес на ФИГО е светски водечки настан во гинекологија и акушерство кој ги обединува експертите и специјалистите каде ги презентираат најновите научни откритија, најдобрата практика и клиничките вештини во…

Светска недела на доењето

Светската недела на доењето се слави низ светот од 1992година, од 1-ви до 7-ми август. Оваа глобална кампања има за цел да ја поддигне свеста за доењето и неговите предности,…