Извештај за мобилната гинеколошка амбуланта за 2022 година

Потребата за непречено обезбедување на здравствена заштита на жените и девојчињата е неопходна за превенција на гинеколошките заболувања и зачувување на нивното сексуално и репродуктивно здравје. Затоа, уште во тек…

Твое тело. Твој избор на контрацепција.

Со твојот матичен гинеколог или со твојот семеен доктор поразговарај за сите контрацептивни методи, нивната достапност во нашата земја и одлучете која метода најдобро одговара на твоите приоритети и преференции.…

Заклучоци од панел дискусијата ”Обезбедување и почитување на човековите права во светот од 8 милијарди жители. Планирањето на семејството, како алатка за напредок”.

На 15-ти ноември оваа година, светската популација ја достигна бројката од 8 милијарди жители. По тој повод Македонската асоцијација на гинеколози и опстетричари, поддржана од Фондот за население на Обединетите…

Панел дискусија: ”Обезбедување и почитување на човековите права во светот од 8 милијарди жители. Планирањето на семејството, како алатка за напредок”

На 15-ти ноември оваа година светското население ја достигна бројката од 8 милијарди жители. По тој повод Македонската асоцијација на гинеколози и опстетричари, поддржана од Фондот за население на Обединетите…

Симпозиум „HPV инфекција и асоцирани болести” (25-27.11.2022, Струга)

Почитувани колеги и пријатели, Во име на Македонското здружение за ХПВ (МЗХПВ) и Македонското здружение за сексуално преносливи болести (МЗСПБ), ја имаме честа да ве поканиме на заедничкиот Симпозиум со…

18-ти Октомври, светскиот ден на менопауза

Менопауза, понекогаш наречена “промена на животот” го сигнализира крајот на способноста на жената да има деца. Менопаузата, е природен дел од стареењето кој се должи на природното опаѓање на репродуктивните…

Секциски состанок, 13 октомври- „Улогата на ХПВ вакцинација како примарна превенција“

На ден 13 октомври 2022 година (четврток) во ресторан Воденица-Мулино во Скопје се одржи секцискиот состанок „Улогата на ХПВ вакцинација како примарна превенција“, во организација на Македонска асоцијација на гинеколози…

Недела на контрацепција

Планирањето на семејството овозможува секој пар да го одреди времето и бројот на бремености во нивниот живот, како и растојанието помеѓу децата во семејството.  Планирањето на семејство води до подобри…

Покана до медиуми -Прес- 20 Септември- Светски ден на гинеколошки карциноми

Почитувани, Македонската асоцијација за гинеколози и опстетричари, МАГО, со особена чест и задоволство Ве поканува да бидете дел од прес конференцијата која ќе се одржи на 19-ти септември (понеделник), во…