Онкофертилитет во модерното време, 17 март 2023

Почитувани, Со огромно задоволство сакаме да Ве известиме дека регионалните соработки на различни теми со здруженијата на гинеколози и опстетричари и медицинските факултети продолжуваат и понатаму. По успешно организираниот настан…

18-ти Октомври, светскиот ден на менопауза

Менопауза, понекогаш наречена “промена на животот” го сигнализира крајот на способноста на жената да има деца. Менопаузата, е природен дел од стареењето кој се должи на природното опаѓање на репродуктивните…

Македонската асоцијација на гинеколози и опстетичари-МАГО ја одбележа „Неделата на женско здравје“

По повод светската недела на женското здравје 8-ми до 14-ти мај 2022, Македонската асоцијација на гинеколози и опстетичари-МАГО денеска во Скопје ја одбележа „Неделата на женското здравје” како дел од…