Стручен состанок „Една вакцина за сите“

Скопје, Public room, 25.06.2024 година (вторник)Почитувани колеги, Како резултат на соработката на Комисија за имунизација при Министерство за здравство и Центар за семејна медицина Медицински Факултет, со цел воведување на…

Сумарен извештај за Мобилни Гинеколошки Амбуланти за 2023 година

Сумарен извештај за Мобилни Гинеколошки Амбуланти за 2023 година Македонската асоцијација на гинеколози и опстетричари – МАГО, во соработка со Министерството за здравство, Министерството за труд и социјална политика, Црвениот…

17-19 Мај 2024, Здравјето во фокусот на жената – годишна конференцијa

Почитувани колеги, Со задоволство сакам да Ве информирам дека и оваа година традиционално по трет пат ќе ја одбележуваме Неделата на женско здравје со повеќе активности насочени кон едукација на…

Секциски состанок – Грижа на женско здравје во репродуктивен период

На ден 11 декември 2023 (понеделник), во ресторан „Воденица“ во Скопје ќе се одржи секцискиот состанок „Грижа на женско здравје во репродуктивен период“. Настанот е во организација на Македонска асоцијација…

„Задолжителна имунизација на деца во Македонија“

Здружението на специјалисти по семејна медицина - респираторна група на ден 12 декември (вторник) Хотел Сириус Струмица со почеток од 12:30ч. ќе одржи стручен состанок „Задолжителна имунизација на деца во…

Премостување на предизвиците при дијагноза и лекување на гинеколошките карциноми – каде сме во моментов и каде се движиме?

На ден 20 септември (среда) со почеток од 18:00 часот во просториите на Општина Центар (Матично), Македонската асоцијација на гинеколози и опстетричари – МАГО, организира отворена панел дискусија “Премостување на…

Употребата на контрацептивните средства за унапредување на женското здравје – 17 декември (МКЦ) од 09:30ч.

https://youtu.be/DIDLR4eXH0M Видео до секцискиот состанок На ден 17ти декември (сабота), со почеток од 09:30ч. во МКЦ (Кино Фросина) ќе се одржи секцискиот состанок на тема Употребата на контрацептивните средства за…