20 Септември – Светски ден на гинеколошки карциноми

Македонската асоцијација на гинеколози и опстетричари, МАГО, оваа година го одбележува септември како месец  за  подигнување на свеста за ретките гинеколошки карциноми. По тој повод од 18-ти септември (недела) до…

Покана до медиуми -Прес- 20 Септември- Светски ден на гинеколошки карциноми

Почитувани, Македонската асоцијација за гинеколози и опстетричари, МАГО, со особена чест и задоволство Ве поканува да бидете дел од прес конференцијата која ќе се одржи на 19-ти септември (понеделник), во…

FIGO регионален конгрес 2022

Регионалниот конгрес на ФИГО е светски водечки настан во гинекологија и акушерство кој ги обединува експертите и специјалистите каде ги презентираат најновите научни откритија, најдобрата практика и клиничките вештини во…

Светска недела на доењето

Светската недела на доењето се слави низ светот од 1992година, од 1-ви до 7-ми август. Оваа глобална кампања има за цел да ја поддигне свеста за доењето и неговите предности,…

Епилепсија во бременост

Информациите овде имаат за цел да ви помогнат подобро да ја разберете вашата здравствена состојба и вашите опции за третман и нега. Вашиот тим за здравствена нега е тука за…

Грижа на трет или четврти степен повреди на родилните патишта (познато и како акушерска повреда на аналниот сфинктер – OASI)

Во Велика Британија, повредите на перинеумот од трет или четврти степен (исто така познато како акушерска повреда на аналниот сфинктер - OASI) се јавуваат на 3 од 100 жени кои…