Онкофертилитет во модерното време, 17 март 2023

Почитувани, Со огромно задоволство сакаме да Ве известиме дека регионалните соработки на различни теми со здруженијата на гинеколози и опстетричари и медицинските факултети продолжуваат и понатаму. По успешно организираниот настан…

Твое тело. Твој избор на контрацепција.

Со твојот матичен гинеколог или со твојот семеен доктор поразговарај за сите контрацептивни методи, нивната достапност во нашата земја и одлучете која метода најдобро одговара на твоите приоритети и преференции.…

Брошура и постер за контрацептивни средства

Постерот и брошурата за контрацептивните средства се испечатени и доставени до докторите кои ја посетија обуката „Употребата на контрацептивните средства за унапредување на женското здравје“. Доколку не сте биле во…

Симпозиум „HPV инфекција и асоцирани болести” (25-27.11.2022, Струга)

Почитувани колеги и пријатели, Во име на Македонското здружение за ХПВ (МЗХПВ) и Македонското здружение за сексуално преносливи болести (МЗСПБ), ја имаме честа да ве поканиме на заедничкиот Симпозиум со…

20 Септември – Светски ден на гинеколошки карциноми

Македонската асоцијација на гинеколози и опстетричари, МАГО, оваа година го одбележува септември како месец  за  подигнување на свеста за ретките гинеколошки карциноми. По тој повод од 18-ти септември (недела) до…

Светска недела на доењето

Светската недела на доењето се слави низ светот од 1992година, од 1-ви до 7-ми август. Оваа глобална кампања има за цел да ја поддигне свеста за доењето и неговите предности,…